Maak je eigen website!
 romantische slaaphoudingen
Alle twee een apart dekbed, ruzie om een stukje deken of liggen jullie lekker dicht tegen elkaar aan? De slaaphouding kan veel vertellen over jullie relatie. Psychiater Samuel Dunkell bestudeerde het 25 jaar lang en schreef zijn bevindingen op.

Lepeltje, lepeltje: dichtbij je partner en veilig
De lepeltje lepeltje houding ziet men vaak in de eerste jaren van een nieuwe relatie. Hij omhelst haar, maar neemt zij de achterste positie in, dan kan dit erop wijzen dat zij de meer gevende partner is of speciale aandacht nodig heeft.

De omstrengeling: de meeste intieme slaaphouding
Ook deze slaaphouding komt vaak voor in het begin van een relatie omdat het liefdesgevoel dan zeer sterk is. Deze houding kan wel zeer verstikkend zijn omdat jullie zo dicht bij elkaar liggen.

Dakpansgewijs: vriendschap, veiligheid en toewijding aan elkaar
Hij ligt met zijn gezicht omhoog, terwijl zij ook op haar rug ligt en haar hoofd op zijn schouder ligt. Volgens Samuel Dunkell is zij afhankelijk van hem, maar heeft zij wel dezelfde toekomstplannen.

De liefdeswieg: troost
Lijkt op de dakpansgewijs houding, maar hij heeft haar meer vast. Vooral tijdens moeilijke periode kan deze slaaphouding troost bieden, omdat je beschermd wordt door je partner.

Los verbonden: ruimte en comfort
Is jullie relatie niet meer zo pril? Dan gaan jullie elkaar wat meer ruimte gunnen in bed omdat jullie zekerder zijn van de relatie. Toch blijft er ligt contact met een schouders, hand, knie of voet.

Voetje vrijen: samenzijn
Als je niet constant lichamelijk contact wil, maar toch je partner wilt voelen, dan slaap je wellicht in de "voetje vrijen"-positie. Je kunt dan controleer of je partner nog in bed ligt en je kunt zonder al te veel moeite contact zoeken. Deze slaaphouding kan het gevoel van samenzijn vergroten op momenten dat jullie liever niet met het lichaam tegen elkaar wil slapen

De Zen-positie onafhankelijkheid maar ook verbondenheid
Als het binnen de relatie wel goed zit zie je vaak dat er een nieuwe slaaphouding ontstaat. Er is meer behoefte aan ruimte en is een constante aanraking niet meer nodig. Vaak wordt er dan ook een groter bed gekocht. Willen koppels toch contact, dat is het vaak met de billen.

De achtervolging
Vaak is de slaaphouding een afspiegeling van de onderlingende verhoudingen overdag. Zo kan het best zijn dat na een onopgeloste ruzie overdag je partner gaat slapen aan de uiterste kant van het bed met de rug naar je toe. Wanneer je dan toch tegen hem/haar aan gaat liggen, geeft je het signaal af dat je het goed wilt maken.

De cliffhanger: kan duiden op onenigheid en afwijzing
Deze houding kan duiden op afwijzing en onenigheid omdat jullie beide gaan slapen aan het uiteinde van het bed, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Is echter deze slaappositie afwijking van het normale slaapgedrag, dan zou er wel eens iets mis kunnen zijn. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat jullie na een vermoeiend weekend gewoon behoefte hebben aan goede nachtrust.

De krab: vluchten
Lig je half uit bed of met je hoofd aan het voeteneind? Dat kan dit erop wijzen dat je de weg wilt vluchten van je partner. Raak echter niet direct in paniek, zeker als er geen tekenen van problemen zijn in jullie relatie. Dat is het wellicht een periode waarin je zeer creatief op zoek bent naar meer ruimte in bed!
Copyright by JS-Systems.nl