Maak je eigen website!
 soorten zoenen
Tongzoen
De tongzoen is een van de meest bekende en meest voorkomende zoen. Bij een tongzoen druk je jouw lippen op die van je partner en gebruik je daarbij je tong om de mond van de andere te verkennen. Deze zoen kan op verschillende manieren uitgevoerd worden en het verschilt per persoon wat lekker gevonden wordt.

Verrassingskus
Een verrassingskus is eigenlijk zoals de naam al doet vermoeden een “verrassing”. De verrassingskus gebeurt dus op het moment dat de ander het niet verwacht. Zoen je partner bijvoorbeeld als je achter hem in een rij staat te wachten, midden op een drukke straat of als hij in slaap is gevallen. Een verrassingskus wordt meestal wel op prijs gesteld en kan een warm gevoel geven.

De geur- en smaakkus
Geuren en smaken roepen allerlei gevoelens op. Het parfum dat je achter je oren aanbrengt of de aftershave die je tegen je wangen plenst, kunnen het plezier in kussen opmerkelijk vergroten. Je kan je mond een smaakje geven zodat je geliefde een extra schokje krijgt wanneer jij hem of haar kust. Je kan stukjes sinaasappel met je mond doorgeven of chocolade, snoepjes, pindanootjes, kersen en ander lekkers.

De glijdende kus
In plaats van één plekje op het lichaam van je partner te kussen en daarna naar een ander te gaan, kan je al kussend van de ene plak naar de andere glijden. Kus de pols en laat de kus de onderarm opglijden. Blijf kussen en zuigen tot je bij de schouder en uiteindelijk bij de mond terecht komt.

Waterkus
Deze kus vind plaats wanneer je bijvoorbeeld onder de douche staat. Je kust de ander terwijl er water over jullie gezicht stroomt. Deze kus kan ook onder water plaats vinden, maar neem dan wel een hap adem voordat je onder water gaat!

Zuigzoen
Wanneer je een zuigzoen geeft maak je van je lippen een soort zuignap. Je kunt je lippen dan bijvoorbeeld in de hals van de ander zetten en zuigt vervolgens hard. Doordat het bloed dat naar de oppervlakte van de huid gezogen wordt ontstaat er een rode plek. Hoelang deze plek zichtbaar blijft verschilt, maar het zal minimaal een paar dagen zijn. Doordat een zuigzoen eigenlijk gewoon een soort blauwe plek is kan het soms best pijnlijk zijn.

Bijtkus
Bij een bijtkus pak je met je tanden heel voorzichtig de huid van de ander tussen je tanden, vervolgens laat je deze weer los en doe je het opnieuw op een ander stukje huis. Bijt vooral zachtjes en voorzichtig en test of je partner het prettig vind want lang niet iedereen houdt van deze kus.

Nekkus
De nekkus is vooral bij vrouwen een erg populaire kus. Deze kus geef je, zoals de naam al doet vermoeden in de nek , maar kan ook op de neus, oren en ogen gegeven worden.

Plaagkus
Bij deze kus “plaag” je de ander. Je begint met gewoon zoenen waarbij je telkens even stopt. Wanneer de ander naar jou toe komt om weer een zoen te halen trek je snel je lippen terug. Je kunt ook blijven zoenen maar dan je lippen stil houden en pas later reageren. Wanneer de ander telkens probeert om jou te zoenen heb je succes!

Snoepkus
Bij de snoepkus heb je iets zoets in je mond zoals een zuurtje en deze breng je tijdens het zoenen in de mond van de ander. Je kunt deze kus ook uitvoeren met warme en koude dingen. Met ijs bijvoorbeeld, begint de zoen koud en eindigt warm.

De vingerkus
In je lippen zitten meer zenuwen dan in je vingers en dus zijn ze veel gevoeliger. Raak tussen het kussen door je partners lippen aan met je vingertoppen. Aai ze. Druk er zachtjes op. Het voelt goed om lippen aan te raken en de lippen vinden het heerlijk om aangeraakt te worden. Pure sensatie en een aangename manier om even te pauzeren tussen het kussen door.

Algemene tips
Als laatste nog wat tips die erg belangrijk zijn om lekker te kunnen zoenen.
Zorg voor een frisse adem.
Zorg dat je lekker en fris ruikt.
Verzorg je lippen goed, gebruik zondig een lippenbalsem.
Smeer nooit lippenbalsem op vlak voor het zoenen, dat geeft een plakkerig en klef gevoel.
Vergeet niet om tijdens de zoen adem te halen.
Copyright by JS-Systems.nl