Maak je eigen website!
 de eerste kus
Angstige visioenen van bijtincidenten, wild maaiende tongen en rondvliegend speeksel? Geen paniek. Een eerste romantische zoen is altijd spannend, maar met wat goede voorbereiding voel je je een stuk zekerder. Allereerst is het natuurlijk handig zeker te weten dat degene met wie je wilt kussen, dat ook met jou wil. Zoek voor die eerste zoen als het even kan een romantisch plekje en probeer te genieten, ook van de spanning die eraan vooraf gaat. Want dit moment beleven jullie maar één keer.

Geen nare geurtjes
Houd een beetje rekening met je eten. Knoflook en visgeuren zijn niet zo prettig. Poets, flos en stook je tanden: doe er alles aan om fris voor de dag te komen. Voor je zoenpartner fijn en voor jouw zelfvertrouwen helemaal. Je lippen kun je ook extra aantrekkelijk maken door ze te scrubben met een zachte tandenborstel (die je van tevoren goed schoonspoelt, want tandpasta droogt je lippen juist uit). Maak met de natte tandenborstel zachtjes ronddraaiende bewegingen over beide lippen. Smeer ze daarna in met een lekkere lippenbalsem (ja, ook voor mannen is dit geen overbodige luxe).

Ontspan
Dan over het moment suprême: probeer er gewoon in op te gaan. Ga niet krampachtig met wijd open mond als een dolleman staan draaien met je tong en druk die zeker niet tot in de keel van je lief. Je lippen halfopen en zacht, verkennend likken en strelen zijn veel aantrekkelijker. De rest gaat vanzelf.

Oefening baart kunst
Gaat die eerste zoen nou niet zoals je gehoopt had, dan hoeft dat niets te betekenen. Bedenk dat jullie allebei zenuwachtig zijn. Zoenen is plastisch bekeken ook niet meer of minder dan jouw mond en tong, op en in zijn mond. Dat is onwennig als je zijn mond (en hem) nog niet zo goed kent, terwijl het na wat oefening steeds vertrouwder en lekkerder wordt. Er rest dus maar een advies: zoenen!
Copyright by JS-Systems.nl