Maak je eigen website!
 rugmassage
Een rugmassage kan zalig zijn, vooral als je gespannen of stress hebt. Maar ook als je geen klachten hebt kan een rugmassage veel deugd doen. Hier geven we enkele tips en technieken voor een rugmassage.

Je kan een massage het best beginnen door je ademhaling op elkaar af te stemmen, hier wordt je kalm en rustig van. We leiden tegenwoordig zo’n druk leven, dat het soms moeilijk is alle gedachten los te maken en gewoon te ontspannen. De ademhaling helpt je hierbij. Leg je linkerhand op de onderrug en je rechterhand onder de nek.

Als je voelt dat je beiden voldoende ontspannen bent kan je aan de massage beginnen. Maak een vloeiende beweging met je handen van aan de nek tot aan de voeten, je kan hier ook attributen zoals veren voor gebruiken.

Massage olie
Nu kan je de olie aanbrengen (die je eerst verwarmt in je handen). Verspreid de massage olie over heel het lichaam, begin bij de voeten en strijk met je beide handen de olie open. Ga langs de rug en draai aan de schouder, naar de handen toe. Doe dit aan beide zijden.

Begin met de rugmassage
Nadat de massage olie verspreid is, kan de eigenlijke massage beginnen. Ga bij het hoofd van je partner zitten, kijkend in de richting van de voeten. Leg je handen plat op de bovenrug, onder de nek en laat ze parallel aan elkaar langs de rug naar de billen glijden, daar spreid je je handen naar de zijkant van de taille. Aan de schouders draai je je handen naar buiten, je eindigt deze streek door je handen langs de schouderspieren omhoog te laten glijden. Herhaal deze streek verschillende keren.

Hou je handen plat tegen elkaar (net zoals je zou bidden). Doe nu dezelfde beweging als hiervoor beschreven. Als je je handen spreid aan de onderrug mag je je handen terug plat houden. Herhaal ook deze streek verschillende keren.

Onderrug
Begin onderaan aan de rug en maak met beide duimen kleine cirkeltjes aan beide zijden van de ruggengraat. Zorg dat de bewegingen elkaars spiegelbeeld zijn. Nadien maak je op de rechterschouder cirkeltjes met je duimen, maak de bewegingen afwisselend, dus eerst de rechterhand en dan de linkerhand. Doe dit nadien met de linkerschouder. Herhaal al deze streken enkele keren.

Zet je naast je partner en zet je handen langs de zijkant van de romp. Strijk nu met beide handen afwisselend van de romp tot het midden van de rug. Doe het zelfde aan de andere kant.

Eindig de massage door een rugomhelzing, leg je armen plat op het midden van de rug. Schuif ze naar buiten en terug naar binnen. Herhaal dit! Nadien laat je je borst rusten op de rug van je partner, zet hierbij niet teveel druk.
Copyright by JS-Systems.nl