Maak je eigen website!
 De ideale liefdesbrief
Een liefdesbrief is geen zakelijke brief
Begin dus niet met geachte of eindig niet met hoogachtend.

Verpak de boodschap die je wilt overbrengen
Schrijf dus niet te direct. Probeer alles in beelden en gevoelens te vertalen.

Niet: Ik mis je.
Wel: Mijn kamer zonder jou is leeg. Of : Ik mis je 's morgens, 's middags en ’s namiddags. Ik mis je meer dan ik je zeggen kan ...

Richt de liefdesbrief aan je grote geliefde
De liefdesbrief mag niet op jezelf gericht zijn, maar aan jouw geliefde. Prijs niet jezelf, maar prijs jouw geliefde, de ontvanger van de liefdesbrief.

Niet: Jij hebt geluk met mij.
Wel: Ik heb geluk met jou, dat ik jou ken en lief mag hebben ...

Herhalingen
Je kunt nooit vaak genoeg horen dat je knap en lief bent. Herhalingen geven structuur aan een brief.

Vergelijkingen
Vergelijkingen maken alles veel poëtischer.

Niet: Je hebt mooie ogen.
Wel: Je ogen zijn zo helder als de zee, of je ogen stralen zo fris als een fris zomerbriesje.

Opsommingen
Noem alle dingen die je bewondert of mooi vind aan je geliefde apart.

Niet: Ik hou van jou.
Wel: Ik hou van jou als je mijn naam fluistert. Ik hou van jou als je zacht mijn mond kust. Erg mooi is een opsomming met gradaties. Dat wil zeggen dat in je volgorde een systeem zit. Zo kun je van klein naar groot opsommen, of van zacht naar sterk, enz.

Werk met met slepende klanken
Bijvoorbeeld, mijn mooi meisje of lieve, lichte, fonkelende ogen.

Origineel
Wees origineel door woordspelingen te gebruiken. Veel geliefde hebben hun eigen woordjes die ze enkel gebruiken als ze samen zijn. Een mooi voorbeeld zijn de koosnamen. Gebruik deze ook in je liefdesbrief, want ze maken je liefdesbrief veel persoonlijker.

Uit je hart
Laat de woorden uit je hart komen en schrijf de liefdesbrief zo persoonlijk mogelijk. Als je pas een relatie hebt is dat best moeilijk omdat je weinig over elkaar weet. Dat beetje wat je weet, moet je dus zo goed mogelijk gebruiken. De ontvanger van jouw liefdesbrief, moet het gevoel krijgen dat hij/zij uniek is en dat de liefdesbrief, enkel maar voor hem of haar is.

Overdrijven, mag
Overdrijf een beetje, want het hoort allemaal bij verliefd zijn! Bijvoorbeeld, mijn liefde voor jou is als sneeuw op de top van een berg, ... eeuwig.

Vulgair
Vermijd alles wat seksueel platvloers zou kunnen zijn, want dat schrikt meestal af.

Complimentjes
Maak geloofwaardige complimenten, of complimentjes die zo overdreven zijn, dat ze grappig zijn. Een complimentje maken heeft niks met liegen of slijmen te maken. Als je verliefd bent zie je alles door een rosé bril. Wel moeten je compliment een grond van waarheid bevatten. Een volslanke dame schrijven dat ze licht als een veertje is, zou wel eens beledigend kunnen overkomen.

Grapjes
Maak grappige opmerkingen of gebruik hier en daar wat humor. Een liefdesbrief kan door de vele extreme gevoelens en overdrijvingen soms nogal zwaar worden om te lezen. Gebruik daarom humor om het geheel wat luchtiger te maken.

Uiterlijk
Schenk ook aandacht aan het uiterlijk van je liefdesbrief. Een liefdesbrief moet stijlvol zijn en klasse uitstralen en staat symbool voor jezelf. Schrijf de liefdesbrief daarom altijd eerst op in klad! Want vlekken en kreuken kunnen echt niet!

Persoonlijk
Om de liefdesbrief een persoonlijker touch te geven. Kun je deze besprenkelen met je parfum, of er een (rode) zoen op geven. Natuurlijk met de hand geschreven.

Maar bovenal blijf jezelf en zorg ervoor wat je ook schrijft het oprechte, eerlijk en uit je hart komt.
Copyright by JS-Systems.nl