Kindersoldaten
Kindersoldaten

Verklaar kindsoldaten de oorlog!

Iedereen speelt wel eens soldaatje met neppistolen en stenen als granaten. Voor kinderen in Oeganda is soldaatje spelen geen spel, maar werkelijkheid. Ze gooien niet met stenen, maar met echte granaten met als doel; mensen doden!

Veel kinderen in Oeganda worden gebruikt om te vechten in de frontlinie of ze worden een mijnenveld ingestuurd om te ontdekken waar de mijnen liggen. Dit is heel gevaarlijk en veel kinderen sterven dan ook. Kindsoldaten worden gedwongen om te vechten en te moorden. Soms moeten ze zelfs hun eigen vrienden en familie doden. Meisjes worden vaak gebruikt als seksslavin voor soldaten. Veel meisjes raken zwanger en worden zelfs met een kind nog op hun rug het gevecht ingestuurd.


In Gulu, Noord Oeganda, zijn twee opvangcentra voor ex-kindsoldaten die hebben weten te ontsnappen uit 'the lord's resistance army'. In deze centra vangt World Vision getraumatiseerde kinderen op. De kinderen worden door sport, spel en drama geholpen om hun trauma 's te verwerken. Ze kunnen er naar school en een vak leren. Vanuit het centrum wordt de familie van de kinderen opgezocht, zodat ze naar huis terug kunnen keren. Als de familie niet gevonden wordt kunnen de kinderen terecht bij een pleeggezin. Eenmaal thuis of bij een pleeggezin worden de kinderen en hun families geholpen om zich weer thuis te gaan voelen en hun leven weer op te pakken.
Copyright by JS-Systems.nl - Ook een website maken? klik hier