Meld je gratis aan bij lovegirlz! en maak je eigen website!




Verliefdheid


In de wolken



Niet meer slapen, geen hap meer door je keel krijgen en trillen op je benen als hij/zij langsloopt. Als hij/zij je aanspreekt, sta je aan de grond genageld. Of je wordt helemaal hyper.Wie kent het niet? het allermooiste gevoel dat er is; verliefdheid.


De chemie van de liefde



Het grote raadsel van verliefdheid' waarom word je nou uitgerekend op die ene jongen (of dat ene meisje)? Terwijl er zoveel mensen rondlopen op deze aarde, val jij precies, fataal en onontkoombaar op Hem (of Haar). het is een soort chemische reactie. Als hij ook op jou valt, dan voel je de spanning bijna zinderen tussen jullie twee. Zo'n wederzijdse aantrekkingskracht is fantastisch. En waardoor het komt? Daar zijn zelfs deskundigen het nog niet over eens.

Natuurlijk is het zo dat je hem eerst moet tegenkomen. je kunt niet alle jongens van de wereld ontmoeten, dus je valt op iemand die je kent en dan meestal iemand die je regelmatig ziet. Dichtbij zijn is dus een belangrijke factor van verliefdheid. Ook is het zo dat mensen die in bepaalde opzichten op elkaar lijkeb, makkelijker verliefd op elkaar worden. Dus je valt eerder op een jongen die op dezelfde school zit, of uit dezelfde buurt komt. Iemand die even slim is als jij, of net als jij van Japanse vechtsporten houdt of voor het milieu opkomt. Dan is er nog de theorie van "opposites attract", ofwel tegenpolen trekken elkaar aan. iemand die juist heel anders is dan jij; hij een flapuit, terwijl jij een stille type bent, of zij een echte boekenwurm en jij een echte sportieveling. dat kan een goede combi zijn.

Maar al die theorieen komen niet zo ver als het om "vonken" gaat. Want dat kleine beetje magie, dat hoort er gewoon bij... Er is wel ontdekt dat geur een belangrijke rol speelt. Mannen kunnen bijvoorbeeld onbewust ruiken of een vrouw in haar vruchtbare periode is (echt waar!) en ze vinden haar dan extra sexy. Vrouwen gaan ook op geur af. Bepaalde stofjes in zijn zweet (jak!) geven jou het signaal "lekker ding", waardoor je eerder op hem valt. Ook bij seks zijn die geurtjes belangrijke drijfveren (nee, niet zijn zweetsokken in bed natuurlijk). Ondanks dat is het proces van verliefd worden en houden van voor een groot deel nog een raadsel.


Dit doet het met je lichaam



Als je verliefd bent, komen er allerlei stofjes vrij in je lichaam. Die stoffen komen uit klieren, bijvoorbeeld in je hersenen en zorgen ervoor dat jij je extra vrolijk voelt. Eigenlijk zijn het een soort drugs die je lichaam zelf aanmaakt. Als je verliefd bent, ben je dus natuurlijk 'high'. Dat merk je aan....

°O... je humeur - niet kapot te krijgen

°O... je ademhaling - gaat sneller dan normaal, vooral als hij (of zij) in de buurt is.

°O... je hartslag - van pure opwinding klopt je hart sneller

°O... je huidskleur - iets rozer dan normaal, door je goede bloedsomloop

°O... je ogen - die stralen

Niet zo gek dus dat je er goed uitziet als je verliefd bent en dat mensen ook aan je kunnen zien dat je helemaal 'in love' bent!



Het klikt! en dan verder...



Als jouw liefde wordt beantwoord, dan is het de hemel op aarde. het kan ook zijn dat je na een tijdje niet meer voelt wat je eerst voelde. Bijvoorbeeld omdat hij toch anders is dan je dacht, of omdat je opeens andere dingen wil in je leven dan met hem op de bank zitten. Verliefdheid geeft je even een roze bril (liefde is niet voor niets blind) maar na een tijdje kun je natuurlijk toch genoeg van elkaar krijgen. Exit verliefdheid. Maar ook als het wel goed zit tussen jullie gaat de fase van extreme verliefdheid voorbij (helaas helaas). na drie maanden (of drie jaar) zwakt dat hemelse gevoel toch echt een beetje af. je krijgt weer tijd en ruimte om je met andere dingen bezig te houden en dat is heel normaal. In plaats van verliefdheid krijg je andere gevoelens voor je lover. Dan ben je terechtgekomen in de fase 'houden van'. Enne... als het goed is springt he hart nog altijd over als je hem onverwachts ziet staan of als hij weer eens wat liefs tegen jou zegt. Want echte verliefdheid gaat nooit helemaal over...
© Copyright by Lovegirlz.nl