Maak je eigen website!
 Tips voor je kamer


Uiteindelijk gaat het erom wat je mooi vindt, maar wist je dat elke kleur een andere invloed op je heeft? Kies een kleur uit die jij mooi vind en lees maar eens goed!

Groen: Doet denken aan de natuur en werkt rustgevend. Het geeft ook kracht en energie. Denk aan het effect dat een tuin of park kan hebben. Groen is in huis de ideale kleur voor kamers waar je veel bent.

Geel: Doet denken aan de zon en geeft een verkwikkend en opgewekt gevoel. Een ruimte licht op met geel. Kies voor de kinderkamer geen heldergeel; onderzoek heeft uitgewezen dat baby's daarvan vaker huilen.

Rood: Werkt activerend, denk maar aan de rode lap van de stier. Ideaal voor de studeerkamer, maar vermijd ook deze kleur in de kinderkamer. Het kan hyperactief maken. Rood staat voor hartstocht en passie. In een rode kamer is het twee graden warmer dan in een witte of een blauwe.

Blauw: Is kalmerend, zacht en geeft rust. Doordat blauw de communicatie makkelijker maakt, is het een populaire kleur voor conferentiecentra.

Wit: is zuiver en staat voor schoon en puur. Het geeft koelte en een fris gevoel en is daarom heel geschikt voor warme kamers op het zuiden.

Paars: Stemt tot nadenken en zorgt voor verdieping. Het kan de creativiteit verbeteren en de intuïtie aanscherpen: ideaal voor een studeerkamer

Elke kleurencombinatie geeft een heel eigen effect. Hier een aantal leuke & bijzondere combinaties die je misschien op een idee brengen voor je kamer:

Geel:
eigeel + groen = sprankelend
geel + bruin = warm
geel + roze/rood = exotisch
geel + zachtblauw = fris
geel + grijs = zakelijk
geel + wit = zonnig

Rood:
rood + goud- zilverkleurige details = stijlvol
rood + roze/lila/paars = eigentijds en warm
rood + marineblauw = klassiek
rozerood + citroengeel = zacht en fris

Paars:
paars + olijfgroen = modern
paars + lichtblauw = schitterend
paars + oranje/fuchsiaroze = eyecatcher
paars + oranje/turkoois/fel groen = exotisch

Blauw:
blauw + wit = klassiek, mooi in zonnige kamers
blauw + naturel = extra aandacht voor het blauw
blauw + groen = harmonie

Oranje:
oranje + grijs = trendy
oranje + paars = retro
oranje + bruin = sfeervol
oranje + geel = mediterraan
oranje + turkoois/limoengroen = gedurfd
oranje + wit = warm en fris

Groen:
donkergroen + rood = luchtig en speels
groen + paars = koninklijk
groen + geel = simpel, stijlvol
groen + neutrale kleuren = sfeervol, rustig
groen + metaalkleur = stoer

Je kunt in de verfwinkel kiezen uit alle kleuren van de regenboog. Met een beetje voorbereiding hoeft het helemaal niet lastig te zijn een beslissing te nemen.

Stap 1: De kleurenchecklist
• Welke kleuren spreken je aan?
• Wil je een ruimte een levendige of juist rustige uitstraling geven?
• Wil je een ruimte warmer of koeler maken?
• Waar wordt de ruimte voor gebruikt? Ben je er veel of juist weinig?
• Wil je een ruimte groter of juist kleiner laten lijken?
• Hoeveel daglicht valt er in de kamer?
• Ligt de kamer op het noorden, zuiden, oosten of westen?

Stap 2: Maak een kleurbord
Om te bepalen welke kleuren mooi bij elkaar zijn is het handig om eerst een kleurbord te maken. Gebruik een prikbord, hardboard of een stuk karton waarop je lapjes stof, staaltjes verf en tapijtmonsters kunt aanbrengen. Begin met een lik verf van je basiskleur. Beslis dan welke kleuren je daarbij wilt gebruiken. Ga vervolgens verder met de stoffering en vloerbedekking. Hou ook rekening met de kleuren van dingen die je niet wilt veranderen zoals een vloerkleed of een bankstel. Bekijk het geheel en kies voor de accessoires een complementaire kleur. Niet tevreden over het eindresultaat? Dan begin je gewoon opnieuw!

Stap 3: Thuis testen
Ook de lichtval is belangrijk bij een kleurkeuze. Een kleur kan er bij daglicht heel anders uitzien dan bij kunstlicht. Het is handig om thuis een grote proefstaal te maken van ongeveer een vierkante meter en dan te bekijken bij daglicht en kunstlicht. Bepaal dan pas of dit de kleur is die je wilt.

Een paar sites voor verdere inspiratie:
101woonideen klik hier
ikea klik hier
3D voor je kamerontwerp klik hier
The sites are under construction!
Copyright by JS-Systems.nl