Maak je eigen website!
 Welk kapsel past bij jou?
Coole Coupes!
Bij elke gezichtsvorm past een anders kapsel.
Kapsels zijn erg belangrijk voor je uiterlijk.
Zoek je gezichtsvorm op en lees joun kapsel!!

Rond gezicht.
Bij een rond gezicht heb je een vol gezicht waarbij de lengte en de breedt elkaar niet veel ontlopen. Met een vrij ronde kin en ronde haarlijn. Je gezicht is op zijn breedst bij de wangen/oren.
Wel doen:
Het beste staan kapsels die net onder de kin vallen. Volume bovenop maakt het gezicht minder rond. Of kies voor een kapsel dat uitwaaiert naar buiten, dit maakt het gezicht minder rond
Niet doen:
Hele korte of rond geknipte kapsels, of recht afgeknipte kapsels tot op of boven de kaaklijn, dit accentueert de ronde vorm juist. Kapsels die volume rond de oren brengen zijn ook minder geschikt.

Ovaal gezicht.
Bij een ovale vorm komt de lengte ongeveer overeen met anderhalf maal de breedte. De breedte bij de kaken is maar iets smaller dan de slapen, en de haarlijn loopt iets rond.
Voor een ovaal gezicht is het het gemakkelijkst om een kapsel te kiezen. Veel verschillende stijlen zullen het goed doen.
Wel doen:
Je kunt kiezen voor korte, middellange of lange kapsels, bij een ovale gezichtsvorm past veel.
Kies een kapsel dat je gezicht vrijlaat, zodat de vorm van je gezicht op zijn best uitkomt.
Niet doen:
Korte lagen bovenop het hoofd, dit kan je gezicht lang laten lijken. Een kapsel waarbij de haren teveel over je gezicht vallen, hierdoor kan het gezicht te rond gaan lijken

Vierkantgezicht.
Een vierkante gezichtsvorm kenmerkt zich door een rechte zware kaaklijn en een rechte haarlijn. Verder is het gezicht ook vaak even breed als lang.
Wel doen:
In lagen geknipt haar dat om het gezicht valt, of een kort puntig geknipt kapsel. Wil je langer haar, kies dan voor een kapsel dat vanaf de kaaklijn en naar beneden in laagjes is geknipt.
Niet doen:
Kies niet voor een kapsel met een boblijn, vooral niet op kinlengte. En vermijd een recht geknipte pony. Hierdoor lijkt het gezicht nog vierkanter.

Langwerpig gezicht.
Bij een langwerpige gezichtsvorm is de vorm lang en smal de breedte bij het voorhoofd is ongeveer even breed onder de jukbeenderen. Er is wel vaak sprake van een smalle kin of een hoog voorhoofd.
Wel doen:
Met een langwerpig gezicht kun je de lengte van je kapsel het beste kort of halflang houden. Kapsels met lang haar maken het gezicht langer. Een kapsel in laagjes of een bol kapsel geeft het idee van breedte. Als je je haar in een staart wilt dragen of opsteken, doe dat dan met een scheiding aan de zijkant.
Niet doen:
Kies niet voor hele korte of hele lange kapsels. Kapsels met volume bovenop, dus geen korte laagjes.

Hartvormig gezicht.
Een harvorming gezicht is breed bij de slapen/jukbeenderen, is smaller bij de kaken en loopt nog smaller naar een smalle, puntige kin. Doel: Het kapsel moet het gezicht meer breedte geven bij de kin, zodat het meer op een ovaal gaat lijken.
Wel doen:
Bij een harvormig gezicht ligt de aandacht op je jukbeenderen en ogen. Een kapsel op kinlengte is goed, bijvoorkeur, met een slag of krul. Als je kort haar wilt, hou de lagen boven op je hoofd dan lang. Een pony die je naar de zijkanten laat vallen is ook goed. Als je een langer kapsel wilt, kies dan voor lange golvende lagen die langs je
jukbeenderen liggen.
Niet doen:
Recht afgeknipte pony en kapsels die de aandacht leggen op de bovenkant van het gezicht, zodat de
onderkant te smal lijkt.

SCHUDDEN MET DIE LOKKEN!
Copyright by JS-Systems.nl