::tips voor liefdesverdriet::
TipS teGen LieFdesVerDriEt
****************************
Het is uit. Zo ontzettend verdrietig ben je nog nooit geweest. Hoe kom je er ooit weer bovenop?

GEDACHTEN STOP ZETTEN*
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Het liefst zou je je gedachten stop willen zetten. Je moet namelijk heel de dag aan je ex denken en dat doet pijn. Accepteer je verdriet, want je kunt je gedachten niet tegenhouden. Alleen zo kan je verdriet over gaan.

PRATEN*°
°°°°°°°°
Zeg eerlijk tegen je vriend(inn)en dat je erg verdrietig bent. Zij zijn er om je te troosten en je te helpen. Je hoeft je niet sterk te houden, want iedereen zit wel eens diep in de put. Wil je over je ex klagen, dan moet dat zeker kunnen!

LIJSTJE*
°°°°°°°°
Maak een lijstje met alle goede en slechte eigenschappen over je ex. Wat links staat is goed en wat rechts staat is fout. Zie je nou dat zij/hij niet perfect is!

HUILEN*
°°°°°°°
Heel hard huilen lost niks op, maar je voelt je er misschien wel wat beter door. Laat ze dus maar komen, die tranen.

BLOCK JE EX OP MSN*
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Dit is misschien wel het moeilijkste van allemaal. Maar, hoe minder contact je met hem/haar hebt, hoe sneller je verdriet verdwijnt... Over een tijdje kunnen jullie vast weer vrienden worden.

DAGBOEK*
°°°°°°°°
Koop een dagboek en schrijf iedere dag je gevoelens daar in op. Het maakt niet uit wat je schrijft, als je het maar doet. Je schrijft het verdriet zo letterlijk van je af. Later zul je erachter komen hoe effectief een dagboek kan zijn. Ook is het goed om alle gebeurtenissen later nog eens terug te lezen.

UITWAAIEN°*
°°°°°°°°°°°
Lekker uitwaaien op het strand of in het bos, dat helpt. Op die manier waaien de vervelende gedachten echt uit je hoofd.

SPORT!°*
°°°°°°°°
Sporten maakt gelukkig en geeft energie. Als je in beweging bent, komt er in je hersenen een speciale stof vrij: endorfine. Deze stof bezorgt je een gelukkig gevoel.

MUZIEK DRAAIEN*
°°°°°°°°°°°°°°°
Van muziek knapt je humeur echt op. Kies voor vrolijke salsa of dance. Ben je een meisje? Vergeet dan niet de cd's van Anastacia en Destiny's Child. Girlpower! (voor de jongens boypower!)

LEZEN OVER LOTGENOTEN*°
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Lees een boek over een jongen/meisje dat ook liefdesverdriet heeft. Zo lijkt het alsof je niet de enige bent. Misschien steek je er zelfs wat van op.



HET DUMPEN*
***********
Soms wil je ook natuurlijk je vriendje dumpen.
Hij irriteert je en doet alles fout... De hoogste tijd om hem te dumpen!

Als je zelf al eens gedumpt bent weet je natuurlijk dat het pijn kan doen. Doe het daarom rustig en vertel hem ook de reden waarom je hem dumpt. Doe het ook niet langs msn of sms en laat zeker je vriendin het niet voor je uitmaken. Dat kwetst hem nog meer en komt heel laf over.
Misschien kunnen jullie wel vrienden blijven... Maar als je dit zelf niet wil doe je dat ook zeker niet.. ookal dringt hij daar zo hard op aan. Duw hem niet té diep in de put (tenzij hij het écht verdient heeft!) en probeer vriendelijk en vrolijk te doen.
Als je vriendje natuurlijk niet zo emotioneel is vertel het hem dan gewoon en stel voor vrienden te blijven. Gewoon soulmates en niets meer. Misschien kan er later een nieuwe relatie van komen.

REDENEN*°
°°°°°°°°°
Er zijn verschillende redenen om je vriendje te dumpen...
Ben je hem beu en is hij irritant = reden om te dumpen...
Doet hij bezitterig en geeft hij je geen ruimte en vrijheid = goede reden om te dumpen!
Gaat hij vreemd of heeft hij een andere Vriendin zonder dat je eht weet = Dubbele reden om te dumpen!
Weg met die KLOOT!
Heeft je vriendje je bedrogen vergeef hem dan niet zomaar!
Wil je hem wel vergeven omdat je hem niet kwijt wil en dat er verzachtende omstandigheden zijn geef dan niet te snel toe...
Laat hem eerst wat op je wachten en smeken...
Hiervoor moet je goede timing hebben, wacht niet te lang anders be je hem voor goed kwijt maar geef ook niet al té snel toe.
Als hij je bedrogen heeft is hij het niet waard om zo gauw vergeven te worden.
Laat hem wachten, smeken en verlangen naar je aanwezigheid! ;-)
De bedoeling hiervan is dat hij voelt en weet dat hij je dit geen tweede keer moet flikken omdat ie je anders kwijt is...
Geef 1 keertje toe als hij het écht waard is maar geen 2 keer! Grote kans dat ie het een 3de keer doet...
Wees hard en kwets vooral jezelf niet!
Copyright by JS-Systems.nl - Ook een website maken? klik hier