Maak je eigen website!
 Lekkere mannen en jongens uit

Volledige Naam: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.
Geboren op: 5 Februari 1985
Geboorteplaats: Funchal (Madeira Eiland, Portugal.)
Nationaliteit: Portugees
Vriendin: Nee, hij is vrijgezel
Moeder: Maria Dolores
Vader:Diniz
Broers/zussen: Ja, Hugo (28) & Liliana Pereira,Filipa (29?)
Lengte: 1.84 m
Sterrenbeeld:Waterman
Chinese Sterrenbeeld: Os
Bijnaam vroeger: Kluivert
Favoriete Speler Nu: Luis Figo
Favoriete Engelse Speler:Thierry Henry
Favoriete Film: Universal Soldier
Favoriete Kleur: Wit
Zijn Geluksketting: Crucifix
Hij haat: het om iemand niet te kunnen vertrouwen
Favoriete Eten: Bacalhau a Braz (Codfish)
Favoriete Drank: Santal
Favoriete Actrice: Angelina Jolie
Favoriete Acteur: Jeane-Claude Van Damme
Beste Kerstmis Kado: Een bal
Bijnaam van toen hij klein was: Kluivert
Cristianos zwakte: Maakt zich te veel zorgen
Cristianos auto: BMW Z8
Hobbys: Wandeling maken, Naar de Bioscoop, Muziek luisteren, Tijd Voor zichzelF hebben.
Waar hij als laatste op vakantie ging: Naar Brazilië en Porto Santo, eiland naast Madeira.
Hij speelt voor: Manchester United.
Zijn Doel: Net zo beroemd worden als david beckham en een held worden.
Schoenen: gouden Mercurial Vapor.


Cristiano is geboren op het eiland Madeira in Portugal. Ronaldo die vernoemd was naar Ronald Reagan, verbaasde iedereen door het zover te schoppen in de voetbal vooral doordat Madeira een boerenland is. Het was in de kleine stoffige steegjes op het eiland waar Cristiano zijn trucs leerde, en het was ook op dit eiland waar hij voor het eerst werd gescout.
Op zijn 12de was hij al de beste speler van het eiland. Toen hij werd herkend als een serieus talent hoefden de grote Portugese clubs alleen nog maar langs te komen om zijn handtekening onder een contract te laten zetten.
Ondanks dat Porto en Boavista langs kwamen koos hij voor Sporting, de club waar hij als jochie al een supporter van was.
De mensen waarmee hij werkte waren al vroeg verbaasd over zijn talent op die leeftijd en zijn volwassenheid. Hij liep met gemak de jeugdelftallen door. Cristiano(toen17) maakte zijn debuut tegen Moreirense. Hij beleefde een droomdebuut, hij scoorde 2 goals en werd in 1x publiekslieveling. De goal die hij scoorde tegen titel-rivaal Boavista maakte hem nog populairder. Aan het eind van het seizoen toonde Liverpool intresse, maar hij wou blijven bij Sporting, ook al was hij wel gevleid. Sporting eindigde in de top van de Portugese competitie en Cristiano was naast Queresma de toekomst van de club.Maar de twee vielen niet te behouden voor Sporting, het grote geld kon niet afgeweerd worden. Queresma ging naar Barcelona en Ronaldo kwam bij United terecht.De deal zorgde ervoor dat Ronaldo de duurste tiener in de geschiedenis van het Engelse voetbal werd. United betaalde 12.24 miljoen pond over 2 seizoenen in 2 gelijke betalingen. (18miljoen euro) Deze prijs was opzich best logisch, gezien de wedstrijd Sporting-ManUtd.
Spelend voor Sporting was hij de hoofdreden dat United de wedstrijd met 3-1 verloor. Na de wedstrijd spraken alle United spelers over hoe goed die jongen wel niet was en ze smeekten Sir Alex Ferguson hem te kopen.
Nadat Ferguson hem maanden had gevolgd vond hij dat de tijd rijp was, niet in de laatste plaats doordat de andere clubs angstaanjagend dichterbij kwamen om hem te kopen.
En zo, op 12 augustus 2003, hield Cristiano Ronaldo het fameuze rode shirt met nummer 7(het nummer van zijn held Figo)omhoog zodat alle journalisten het konden zien. Zijn eerste optreden was tegen Bolton waar hij na een uur in het veld kwam bij een 1-0 stand voor United. Een staande ovatie van de United fans maakte hem niet eens nerveus en hij beloonde de fans voor hun vertrouwen. Een man-of-the-match optreden volgde, en Ronaldo werd een legende.
Hij had een aandeel in 2 doelpunten waaronder 1 penalty en had de hele Bolton verdediging zoek gespeeld. De volgende dag schreef de media hem de hemel in, de pers was het erover eens, hij was een van de beste United spelers ooit en word al vergeleken met George Best. Cristiano Ronaldo wordt gezien als de nieuwe Figo.
Cristiano heeft alle nationale jeugdteams doorlopen. Hij kan op elke positie in de spits spelen.
Cristiano Ronaldo is met zijn doelpunt in blessuretijd van het openingsduel van EURO 2004 tegen Griekenland de op-1-na-jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van het EK geworden. Met Portugal reikte hij tot in de finale, maar verloor deze van Griekenland.
zet hier je tekst neer.
Copyright by JS-Systems.nl