verhaal

en huisje voor 15

Ze keek naar het huisje, Wat was het groot
voor negen mensen.
"Nou schat we zijn er" riep haar moeder van voor in de auto. Ze stapte uit. Helemaal boven in stond Skyline Zoef. Zo heette het huisje. Ze liepen naar binnen. Daar stond Skyline Zoef zelf. "Welkom"riep hij. In het Skyline Zoef Studie huis voor volwassenen. Aangenaam, en jij moet Jolien wel zijn. Zei hij met een vriendelijk stem. Goedemorgen, wij zijn Irma en Berend Holen. De ouders van Jolien. "Nou welkom, ik laat jullie even Joliens kamer zien". "Nou zoals jullie misschien al gezien hadden hebben we maar drie kamers" riep hij door de gang. "Alle meiden slapen samen in één kamer en alle jongens in een andere kamer". "De andere kamer is voor bijzondere of Met geestelijk gehandicapte mensen. Je slaapt met 15 mensen in een huisje. Je moet de taken zelf verdelen dat is het belangrijkste. Je krijgt een brief met wat er allemaal in het huis moet gebeuren. Jij slaapt met zeven meisjes en acht jongens. Nou verder is dit de keuken. Hij liep langs de keuken en liet een paar pannetjes en bekers zien. Nou, dan hier de badkamer hij liep langs een ruimte met een bad en Douche en een wc. Nou verder is er niet veel meer. U krijgt zo een formulier met alle regels van het huis. Jij bent de eerste die er is. De andere zijn er nog niet. Dus je mag computeren of verder kijken tot de andere er zijn. Je mag maar één keer per week 2 uur computeren. nou veel succes. En als jij even meegaat, hij keek naar Jolien, dan laat ik jou kamer even zien. Jolien liep achter Skyline aan naar boven ergens. Nou je zult het hier vast heel leuk hebben. Hij liep naar een kast. Hier kan je je kleren in doen. Hij deed de kast open. Nou als jij nu even gaat uipakken dan ga ik even naar je ouders. Jolien begon met uitpakken. Ze keek nog even de kamer rond.

Net toen ze haar kleren in de kast had gedaan, hoorde ze de deur beneden open gaan. “welkom” Riep Skyline weer met dat irritante stemmetje dat hij ook naar Joliens ouders en Jolien riep. “Nou als jullie even hier gaan zitten dan wachten we even op een paar andere ouders. Jolien keek van de trapleuning naar beneden. Een meisje ongeveer net zo oud als zij en ongeveer net zo lang als haar, samen met haar ouders en een andere meisje. “Ik ben Irma”. Zei het meisje ik ben een vriendin van Michelle. Ik kom met haar mee. Gewoon kijken hoe het hier is. “Nou gezellig”.

Een paar minuten later waren er een boel mensen. En er waren al 4 jongens. Toen de laatste paar er waren, kwam skyline. Alweer riep hij met het irritante stemmetje:” Welkom in Skyline Zoef, Ik ben Skyline Zoef en ik ga jullie een rondleiding geven en jullie krijgen een formulier, zodat jullie alle regels door kunnen lezen.
Toen hij klaar was, gingen eindelijk alle ouders naar huis. Er kwamen zes meisjes naar binnen. Ze schreeuwde en lachte met elkaar. Toen riep skyline ze. : Meiden Jullie moeten naar benden komen en alle jongens ook”.

Toen ze even later allemaal benden waren begon Skyline te praten: “Hoi zoals jullie al weten ben ik Skyline Zoef en dit is mijn hotel. Iedereen moest lachen. “Hotel haha. “dit is eerder een krot haha”. Iedereen begon weet te lachen. Even later toen ze klaar waren begon skyline weer: “We gaan eerst een spel, doen een hele leuke spel. Iemand begint. Die gaat naar iemand toe. Die geeft hem een hand en zegt dan hoe hij of zij heet”. Kom op meneer Skyline. We zijn geen drie meer”. Riep een jongen die ergens achterin stond. “O ja dat was ik vergeten, je moet ook zeggen hoe oud je bent. Na een beetje gemopper en gedoe, gingen ze het toch spelen. Skyline begon. Hij liep naar een jongen met donker bruin haar. Hij gaf hem een hand. “Hoi ik ben Skyline Zoef. En ik ben eenendertig jaar en mij hobby’s zijn skiën en tv kijken. Skyline ging op de plek van de jongen staan. “En nou ben jij”. Hij had rode wangen gekregen. Hij liep naar een meisje met rood haar en blauwe ogen. “Hoi ik ben Dulain” Zei hij. Ik ben 19 jaar en mijn hobby’s zijn breakdance en snowborden”. Ze draaide om van plaats. Ze ging naar een jongen met ook rood haar. “Hoi ik ben michelle. Ik ben 18 jaar. Mijn hobby’s zijn in films spelen en spotjes maken. En ik ben erg beroemd. Ze duwde hem weg en ging op haar plaats staan. Hij ging weer naar een jongen . Ik ben Mike ik ben 19 jaar en mijn hobby’s zijn euhm… Die heb ik niet. O ja tv kijken. Lol zei hij met een hele lage en irritant stem. Ze gingen even door.

Toen ze na een half uur ongeveer klaar waren, begon Skyline weer te praten. “Nou Michelle, Jolien, Melissa, Ciara , Moniq, Nora, Dirma, Dulain, Mike, Mitchel, Hurgen, Ronaldo, Raynaud, Gorden en Nick’. Als jullie even mee komen dan laat ik jullie jullie kamer zien. Ze liepen allemaal achter Skyline aan.
Hij ging eerst naar de meiden kamer. Nou meiden dit is jullie kamer. Hij was erg groot. En op de bed lagen de kleren van Jolien, die ze daar had laten liggen toen de andere kwamen en zij naar beneden moest. Ze rende naar de bedden Michelle rende naar de bed bij de raam. ‘Dit is mijn bed’. Ze plofte op de bed. Alle jongens moesten lachen.

Ondertussen liet Skyline de kamer van de jongens zien. Nou jongens pak maar snel uit en kom zo meteen naar benden.
De jongens gingen allemaal op de bedden liggen alsof ze net een berg hadden beklommen.
Toen ze allemaal hadden uitgepakt, al hun spullen in de kasten hadden gedaan en de bedden opgemaakt, gingen ze naar benden. ‘Nou fijn dat jullie allemaal zo snel klaar zijn. Jullie kunnen nu even rond kijken of slapen en hij keek de jongens aan. Alle meiden renden gelijk naar boven pakte hun tas en gingen naar buiten, allemaal tegelijk. Alle jongens gingen naar de kamers en gingen op bed liggen.
‘Dat noem ik nou een lange dag’. Zei Mike. En ze vielen in slaap.

De meiden waren lekker aan het winkelen. Ík ga nieuwe kleren kopen in die nieuwe winkel’. Zei Michelle. Jolien en Nora liepen samen ergens anders heen. ‘Wij gaan even naar een café. Daar aan de andere kant. ‘Als we nou afspreken dat we om kwart over 6 weer terug zijn’. ‘Dan gaan we samen naar huis’. Zei Nora. ‘Oké’ riepen ze allemaal tegelijk.
Nora en Jolien liepen naar een café verderop. ‘Vertel is’ Zei Nora. ‘Wie vind je leuk’. “Weet je wie ik leuk vind’. Wacht even hoe heette hij ook al weer ‘. Ó ja. Mitchel. ‘Hij is zo leuk’. Én wie vind jij leuk?’. Vroeg ze gelijk toen ze klaar was. ‘Nou ik vond Dulain wel leuk’. ‘Hij is zo knap’. ‘Met zijn donkerbruin haar. ‘En zijn bruine ogen’. Én hij is zo schattig’. ‘Oké Oké ik snap het al hij is leuk ja’. Ze moesten allebei lachen.

Toen het kwart over 6 was kwamen ze allemaal weer bij elkaar. ‘Nou en nu gaan we weer terug’
‘Even eten Ík kan heel goed koken’ Zei Moniq.

Toen ze thuis kwamen gingen ze naar de kamer van de jongens. Wakker worden riepen ze allemaal tegelijk. ‘We gaan eten’. Alle jongen schrokken wakker. ‘Ik kan heerlijk koken’ zei Moniq. ‘Dan maak ik alles wat jullie willen.

Ze kwamen allemaal met bijna dichtten ogen naar benden.’Eerst jullie gezichten wassen, want ik wil geen slaapkoppen aan tafel.
Toen ze aan tafel zaten, begon Keira met praten. ‘Weet je waar ik aan dacht een lijst met allemaal klusjes en die klusjes moeten we doen voor een hele maand en elke maand gaan we die veranderen zodat iedereen iets anders kan doen’. ‘Goed idee’. Riep iedereen tegelijk. ‘En ik maak die lijst wel’. Riep Melissa. Ík ben daar erg goed in’.
‘Nou dat is dan mooi’. Hebben we ook weer geregeld en ze gingen verder met eten. ‘Lekker jij kookt voortaan altijd’ Zei Michelle. En ze stak haar beker in de lucht. Óp ons. Riep ze. En natuurlijk op onze kok Moniq die dit heeft gemaakt. En ze gingen allemaal lachen.




Naar school

Het was maandag middag half zeven, toen Skyline de andere wakker maakte. ‘Wakker worden’. Riep hij van beneden. ‘Het is half zeven, jullie moeten naar school jullie docent is aan het wachten. En jullie mogen niet te laat komen op de eerste dag’.
Ze werden allemaal in een keer wakker. Mitchel gooide een kussen naar de deur. ‘Mond dicht, ik ben moe en ik wil slapen’.
 
© Copyright by JS-Systems. Meld je ook snel aan om een website te maken