Recepten
Aardbeien-yoghurt mousse
Ingredienten voor vier personen:
4 blaadjes gelantine
250 gram aardbeien in stukjes
el {lavendel} honing
250 ml yoghurt
2 el aarbeienlimonadesiroop
2 el mascarpone
evt. aardbeienjam
evt. slagroom

Week de gelatineblaadjes in koud water. Kook de aardbeien en honing 5 minuten. Knip de gelantine in stukjes, roer het door de hete aardbeien en laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de yoghurt, limonadesiroopen mascarpone erdoor, en verdeel de mousse over vier ijscoupes. Twee uur laten opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met aardbeienjam en een toefje slagroom.
Eet smakelijk!

Very Halle Berry Cocktail
4 personen:
12 aardbeien
12 frambozen
120 ml citroensap
4 eetlepels poedersuiker
120 ml bacardi of wodka
8 ijsblokjes

Maak de aardbeien en frambozen schoon en haal eventuele blaadjes eraf. Giet het citroensap samen mer de berries, de poedersuiker en de bacardi of wodka in de blender. Verdeel de ijsblokjes over vier glazen en schen de cocktail erover heen. Enjoy!

Very Halle Berry Smoothie
4 personen:
400 gram aardbeien
400 gram frambozen
200 ml magere melk
4 theelepels citroensap

Spoel de aardbeien en frambozen goed af en haal de blaadjes eraf. Voeg ze samen met de melk en het citroensap in de blender en mixen maar!

Blueberry cheesecake
8 personen:
450 gram blauwe bessen
geleisuiker
boter om de vorm mee in te vetten
250 gram chocolat chip cookies
700 gram roomkaas (monchou, philadelphia)
6 eieren
350 gram suiker
3 zakjes vanillesuiker
1/2 liter zure rom
2 eidooiers
springvorm (26 cm)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook tweederde van de bessen met de geleisuiker tot jam volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de overige bessen aan de net gekookte bessen toe en laat afkoelen. (bewaar de jam in de koelkast) Beboter de springvorm en bedek de bodem met fijgestampte chocolat chip cookies. Roer en klop de roomkaas zacht. Voeg al kloppend de 6 eieren een voor een toe en blijf 5 minuten kloppen. Voeg beetje bij beetje 250 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker toe. Giet de massa in de vorm en bak de cake in 50 minuten gaar. Zet de oven uit en laat de cake er een halfuur in afkoelen. Meng de zure room met de overige suiker, vanillesuiker en dooiers. Schep dit mengsel gelijkmatig over de cake. Zet de cake nog 8 minuten in de voorverwarmde oven (250 graden). Laat de cake afkoelen en serveer met blauwe bessenjam. Eet smakelijk!
Copyright by JS-Systems | Maak ook je eigen website!