Onderdeel van Lovegirlz.nl
HomeAbout me!Weetjes!GossipHilaryBeauty DossierWelk parfum past bij jouw?!TEST: Hoe serieus is hij?!Kuss...Hot or Not!?LinkieSFotoboekGastenboekContactVrienden
27 juli-23 augustus

Daar zit een luchtje aan..

Parfum-Tips

* Als je een luchtje gaat kiezen, doe dit dan aan het einde van de dag, je geurvermogen is dan op z'n best.
* Wacht tien minuten voor je besluit een parfum te kopen. Heb je 'm op je pols getest, dan is het hart van de geur tevoorschijn gekomen en weet je hoe ie echt bij je ruikt.
* Bewaar parfum koel en donker, want zonlicht en warmte kunnen de kleur en geur aantasten.

Zweet-weetjes

* Veel water drinken verdunt je zweet, waardoor het minder sterk ruikt.
* Doe niet twee seconden voor je gaat sporten pas deo op, maar neem de tijd om hem goed te laten drogen. Anders gaat hij 'drijven' op je zweet en werkt hij niet optimaal.
* Geschoren oksels stinken minder, haartjes houden namelijk bacterien vast waardoor deze zich sneller kunnen vermeerderen én je deodorant werkt minder goed doordat die niet op je oksel, maar op je haartjes ligt.
* Je zweet eigenlijk constant, ong. 6 tot 7 x per minuut scheidt je huid kleine beetjes vocht uit.
* Je zweet ruikt extra sterk door knoflook, uien, sterk gekruid eten, alcohol & roken.
* Als je linkshandig bent zweet je meer onder je linker oksel, als je rechtshandig bent zweet je meer onder je rechter oksel.

Test je geur

Koop nooit zomaar een luchtje omdat dat bij je vriendin zo lekker ruikt. Een geurtje reageert namelijk op lichaamsgeur en -temperatuur. Hierdoor kan een luchtje bij de een heel lekker zijn en bij de ander ronduit vies. Het is daarom erg belangrijk om een geur te testen. Je kunt dit het beste doen aan de binnenkant van je pols en dus niet op een strookje papier. Test niet te veel geuren tegelijk, dat kan je reukvermogen niet aan.

Do's & don'ts

Waar sprayen: De plekjes van je huid waar je bloedvaten aan de oppervlakte zitten (polsen, hals, plekje tussen borsten, slapen & knieholtes) zijn het meest geschikt. Hier zorgt je lichaamswarmte er voor dat het parfum zich goed verspreidt.
Wanneer: Je kunt parfum het beste aanbrengen voordat je je aankleedt, want het kan nog wel eens voor vlekken zorgen.
Niet mixen: Zorg ervoor dat je een parfum niet mixt met allerlei andere geuren (ook niet met badolie, sterk geurende cremes & deo). Al die luchtjes door elkaar is niet lekker.
Ruik je je eigen parfum na verloop van tijd niet meer?
Dan is je neus gewend geraakt aan je eigen geurtje. De enige manier om dit te voorkomen is je fovoparfums af te wisselen.

Sterrenluchtjes

Het lijkt erop dat tegenwoordig iedere ster naast een kledinglijn ook een parfumlijn uitbrengt. Wil jij graag ruiken naar jouw idool, check hier dan hun luchtjes.
Sarah Jessica Parker: Lovely
Paris Hilton: Paris Hilton, Just Me
Scarlett Johansson: Eternity Moment
Britney Spears: Curious, Fantasy & In Control
Beyoncé Knowles: True Star & True Star Gold
Jennifer Lopez: Jlo, Still, Live, Glow, Maimi Glow & Love at First Glow
Copyright by JS-Systems. Deze site is onderdeel van lovegirlz.nl