lovegirlz.nl
 
 johnny depp
Johnny Depp
John Christopher (Johnny) Depp II (Owensboro (Kentucky), 9 juni 1963) is een Amerikaans acteur.
Depp speelde in de langlopende politieserie 21 Jump Street en in een groot aantal films. Johnny Depp is in staat om een groot aantal verschillende soorten rollen te spelen in verschillende filmgenres. Zo speelde hij in de avonturenfilms Pirates of the Caribbean, in het drama Donnie Brasco, in de actiefilm Once Upon A Time In Mexico en in de thriller From Hell. In 2005 speelde hij in Charlie and the Chocolate Factory Willy Wonka en was hij de stem van Victor van Dort in Corpse Bride.

Levensloop
Depp wordt geboren als zoon van stedenbouwkundige John Christopher Depp en serveerster en huisvrouw Betty Sue Palmer op 9 juni 1963. Zijn moeder, van wie hij een tatoeage op zijn arm bezit, adoreert hij tot op de dag van vandaag. Hij heeft een oudere broer (Danny) en twee oudere zussen (Christy en Debby)1. Hoewel hij in Kentucky geboren wordt, groeit hij het grootste deel van zijn jeugd op in Miramar, in Florida2, waar het gezin naartoe verhuist wanneer Depps opa overlijdt. Door de vele ruzies thuis, wordt Depp vooral opgevoed door zijn moeder. Zijn ouders gaan uit elkaar wanneer hij 15 jaar is5.
Op zijn 16de stopt Depp met school om zich volledig aan muziek te wijden. Met een stel vrienden trekt Depp door Florida, als gitarist in het bandje The Flame. Nadat ze het bandje omgedoopt hebben tot The Kids worden ze gevraagd als openingsact van de tour van Iggy Pop. Wanneer de band zijn geluk gaat beproeven in Los Angeles, zorgt Depp voor zijn levensonderhoud door het telefonisch verkopen van balpennen. Eenmaal in Los Angeles valt de band echter uit elkaar.
Rond die tijd leert Depp de visagiste Lori Anne Allison kennen, met wie hij van 1983 tot 1985 getrouwd is. Ze introduceert hem bij Nicolas Cage. Deze overtuigt hem dat acteren wel iets voor hem is, en helpt hem aan een agent in de film- en televisiewereld. Depp neemt acteerlessen en na enkele figurantenrolletjes en een bijrolletje in onder meer A nightmare on Elm street komt zijn carrière pas goed op gang wanneer hij doorbreekt met de serie 21 Jump Street, waar hij de rol speelt van Tom Hanson, een undercover politieagent op een middelbare school. De serie bezorgt hem de status van tieneridool, en zijn posters sieren al snel menig meisjeskamer. Het is een imago waar Depp eigenlijk niet op zit te wachten.
Na vier seizoenen is hij dan ook blij dat hij mag stoppen met de serie. Hoewel hij er veel geleerd heeft, besluit hij om voortaan zijn rollen bedachtzaam uit te zoeken, zonder in eerste instantie op de opbrengst te letten. Dit zal hem in de toekomst een breed scala aan acteerrollen opleveren.
I don't want to be 85 years old and have my grandkids go 'Ewwww, grandpa did some dumb shit'.
I'd rather have them say, Wow, man, you're nuts!
--Johnny Depp over zijn diversiteit aan 'aparte' filmrollen, Time Magazine, 15 maart 2004

Zijn eerste twee grote filmrollen krijgt Depp in 1990. In dat jaar speelt hij in de jaren '50-parodie Cry Baby, waarin hij de ruige nozem Wade Walker vertolkt, maar hij breekt vooral door met de fantasyfilm Edward Scissorhands, die hij maakt met Tim Burton. Het zorgt ervoor dat Depp het imago af kan schudden, dat hij met de serie "21 Jump street" gekregen had. Het is de start van een lange carrière met een divers aantal films.
Lange tijd wordt hij beschouwd als "slecht voor de omzet", omdat verscheidene films zelfs amper de arthouse-bioscopen halen. De film The Brave, die hij ook zelf regisseerde, kreeg zulke slechte kritieken in Cannes dat hij besluit het niet in Amerika uit te brengen. Als hij, vooral omdat hij inmiddels zelf kinderen heeft, besluit een piraat te gaan spelen, wordt hij uitgelachen: het piratengenre is al tientallen jaren "dood". Maar omdat hij (aanvankelijk tot grote schrik van Disney) de piratenkapitein Jack Sparrow een heel eigen gezicht geeft, wordt Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl onverwacht de grote hit van 2003 en krijgt Depp een Oscarnominatie. Hij krijgt vervolgens het verwijt dat hij uiteindelijk tóch voor het grote geld is bezweken, maar zijn rol in The Libertine, waarin hij heel emotioneel de 17e-eeuwse schrijver en rokkenjager John Wilmot vertoont, bewijst het tegendeel.
In 2006 kwam Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest uit en in 2007 kwam de (waarschijnlijk) laatste film van de piratensaga Pirates of the Caribbean: At World's End uit.
Na zijn scheiding van Lori Ann Allison heeft Depp langdurige verhoudingen met verscheidene vrouwelijke bekendheden, zoals Kate Moss en Winona Ryder, met wie hij drie jaar lang samen is. Tijdens zijn relatie met Winona Rider heeft hij ook een tatoeage laten zetten met de tekst: Winona Forever. Toen de twee uit elkaar gingen, heeft hij het 'na' uit Winona's naam weg laten halen, waardoor er nu Wino Forever (Voor altijd een dronkelap) staat geschreven.
Verder haalt hij begin jaren '90 negatief het nieuws door geweldsdelicten in een hotel en drugshandel in een club waar hij de eigenaar van is. Acteur River Phoenix overlijdt daar aan een hartaanval na een overdosis drugs, nadat hij een nacht heeft doorgebracht in Depps club "The Viper Room".
Vanaf juni 1998 krijgt Depp een relatie met de Française Vanessa Paradis. Samen met haar krijgt hij twee kinderen: Lily-Rose Melody (27 mei 1999) en John Christopher III (kortweg 'Jack') (9 april 2002). Hoewel het gezin ook een huis bezit in Los Angeles en (sinds 2004) op een Caribisch eiland, woont het hoofdzakelijk in Frankrijk. En nu na al die jaren staat hij op het punt in het huwelijksbootje te stappen met zijn Vanessa.

Johnny heeft deels Cherokee-bloed, met name van moederskant. Zijn overgrootmoeder Minnie was een volbloed Cherokee-indiaan. Naar eigen zeggen bezit hij ook Iers en Duits bloed...

Infinitum Nihil
Dit is de 'production company' van Johnny. Dit bedrijf wordt zoveel mogelijk buiten de pers gehouden, daarom wordt het bedrijf ook wel het grootste geheim van Johnny genoemd. Infinitum nihil betekent oneindig niets. In 2008 komt waarschijnlijk zijn eerste film, Shantaram, met Infinitum Nihil uit. Het gerucht gaat dat Depp hier zelf de hoofdrol in zal spelen. Er is echter zo weinig over Infinitum Nihil bekend, dat veel van de dingen die gezegd worden niet waar zijn.

Prijzen en nominaties
Golden Globe-nominatie, (1990), Beste Acteur in een musical of komedie (Edward Scissorhands)
Golden Globe-nominatie, (1993), Beste Acteur in een musical of komedie (Benny & Joon)
Golden Globe-nominatie, (1994), Beste Acteur in een musical of komedie (Ed Wood)
César, (Frans), (1999), een oeuvre ereprijs
Golden Globe-nominatie, (2004), Beste Acteur in een musical of komedie (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)
BAFTA-nominatie, (2004), Beste Acteur (hoofdrol) - (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)
Oscar-nominatie, (2004), Beste Acteur in een film - (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)
SAG Award, (2004), Beste Acteur (hoofdrol) (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)
Golden Globe-nominatie, (2005), Beste Acteur in een drama - (Finding Neverland)
BAFTA-nominatie, (2005), Beste Acteur (hoofdrol) - (Finding Neverland)
Academy Award-nominatie, (2005), Beste Acteur in een film - (Finding Neverland)
Golden Globe-nominatie, (2006), Beste Acteur in een musical of komedie (Charlie and the Chocolate Factory)
Golden Globe-nominatie, (2007), Beste Acteur in een musical of komedie (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest)
Golden Globe, (2008), Beste Acteur in een musical of komedie (Sweeney Todd)
Tevens keert hij herhaaldelijk terug op nominatielijsten voor 'sexiest man on earth'.