lovegirlz.nl
 
 Shakira
Shakira

Shakira Isabelle Mebarak Ripoll is geboren op 2 februari 1977 in Barranquilla (Colombia). Haar moeder ‘Nidia Ripoll’ is Colombiaans en haar vader ‘William Mebarak’ is een Libanese juwelier. Shakira’s vader heeft een Arabische achtergrond die van grote invloed is op Shakira’s leven en haar muziek. Shakira’s broers en zussen heten: Tonino, Alberto, Edward, Moisés, Ana, Patricia en Lucy.

Shakira is geboren voor de muziek. Op 10 jarige leeftijd is ze in veel talenten shows geweest. Op haar 13de tekende ze een contract bij Sony in Colombia. Haar debut album was “Magia”, daar stonden liedjes op die ze van haar 8ste tot 13de had geschreven. Haar 2de album is “Peligro”, nadat ze geslaagd was op school toen ze 15 was.

Haar 3de ablum “Pies Descalzos” maakte van haar een internationale ster. Dit album werd namelijk wel 4 miljoen maal verkocht. Haar 4de album “Donde Estan Los Landros” is een album vol met hits en laat Shakira’s nieuwe stijl zien.

Ze won de ‘Latin Female Artist of the Year’ op de VMA in Monaco. Haar volgende stap was om ook muziek in het Engels te gaan maken. Haar eerste Engelse hit is “Whenever Wherever” van haar album “Laundry Service”. In 2003 ging ze op wereldtour en bracht in 2004 Shakira Live and off the Record uit. Dit is een DVD met concert registratie en een CD met 10 live nummers.