MCR
Ik ben dus helemaal gek op My Chemical Romance


My Chemical Romance (vaak MCR genoemd) is een band wiens leden vooral uit Belleville en Kearny (New Jersey) komen. Drummer Bob Bryar komt uit Chicago.

Over de muziekstijl van de band bestaan verschillende meningen. In de media wordt de band regelmatig beschreven als emocore, indie, pop-punk of post-hardcore of kort gezegd Hard-rock

De band werd opgericht door frontzanger Gerard Way en ex-drummer Matt Pelissier in 2001, en brachten hun eerste album I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love uit in 2002. In 2004 kwamen ze met hun succesalbum Three Cheers For Sweet Revenge en hun eerste hit single "I'm Not Okay (I Promise)". Hun nieuwe album "The Black Parade" kwam uit op 20 oktober 2006.

Hun originele bandnaam hebben ze overgenomen van het boek "Ecstasy, Three Tales of Chemical Romance" van Irvine Welsh.

De Bandleden

Gerard Arthur Way (9 april 1977) is een Amerikaans muzikant, bekend als oprichter en zanger van My Chemical Romance.


Way werd geboren in Newark, New Jersey, maar verhuisde later naar Belleville, New Jersey.
Way is Schots en Italiaans. Zijn zangcarrière begon al toen hij in " fourth grade" zat en hij Peter Pan speelde in dit toneelstuk. Zijn grootmoeder Elena Lee Rush hielp hem met zingen en maakte zijn kostuum inclusief de groene maillot. Maar Way keerde het zingen zijn rug toe: "Ik wil niet dat vreemde zangertje zijn, ik hou meer van stripboeken en Iron Maiden."

Hij slaagde op de School of Visual Arts in New York City voor striptekenen. Way was zanger van de bands Nancy Drew en Raygun Jones, voordat hij met zijn broer Mikey Way (bassist) in 2001 My Chemical Romance oprichtte.

De naam van de band kwam echter van Mikey Way. Hij kwam op het idee door een boek van Irvine Welsh, genaamd Ecstasy: Three Tales of Chemical Romance. In 2002 kwam hun eerste album uit: I brought you my bullets, you brought me your love. In 2004 kwam het album: Three cheers for sweet revenge, waarop het nummer Helena over zijn toen net overleden grootmoeder. In oktober 2006 kwam hun meest recente album The Black Parade uit.


Frank Iero
Franklin Anthony Thomas Iero Jr. (31 oktober 1981) is één van de gitaristen van de alternatieve rock-band My Chemical Romance. Daarnaast heeft Frank zijn eigen kledinglijn, muzieklabel en publicerend bedrijf, genaamd Skeleton Crew.


Voor My Chemical Romance
Frank Iero groeide op in Belleville, New Jersey, vlakbij de andere leden van zijn huidige band "My Chemical Romance". Hij ging met een beurs naar de universiteit Rutgers University, maar hij ging toch voor de band en staakte zijn studie.

Hij heeft vanaf zijn elfde jaar in verschillende bands gespeeld, net zoals medebandlid Gerard Way. Frank heeft in de volgende bands gespeeld:

Pencey Prep
Hybrid
Sector 12
I Am Graveyard
Give Up The Ghost (kort)
Van zijn moeder mocht hij in de kelder spelen totdat ze niet meer kon slapen.

Andere Projecten
Frank heeft zijn eigen kledinglijn, muzieklabel en publicerend bedrijf, genaamd Skeleton Crew. Zelf verklaarde hij dat het geen T-shirtbedrijf is. Hij speelt momenteel in de band Leathermouth, wiens album begin 2007 uit zal komen 2007 op Skeleton Crew Records.


Mikey Way
Michael James Way (Newark, New Jersey, 10 september 1980) is een Amerikaanse muzikant. Way is de basgitarist van My Chemical Romance en de broer van Gerard Way, zanger van diezelfde band. Hij groeide op in Belleville, New Jersey. Way en zijn broer zijn van Schots-Italiaanse afkomst.Ray Toro
Ray Toro is de leadgitarist en één van de twee achtergrondzangers van My Chemical Romance. Toen hij jong was luisterde hij naar muziek van Queen en Metallica. Ray's grote voorbeelden waren destijds Brian May en Randy Rhoads. Ray is net als Frank Iero en Mikey Way gitarist van de rockband My Chemical Romance.Bob Bryar
Over Bob Bryar kon ik geen informatie vinden maar hij speelt in ieder geval drums.
Albums
I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love
Three Cheers For Sweet Revenge
Life On The Murder Scene
The Black Parade


Singles
Van I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love:

Honey, This Mirror Isn't Big Enough For The Two Of Us
Vampires Will Never Hurt You
Headfirst for Halos
Our Lady of Sorrows
Skylines And Turnstiles
Demolition Lovers
This Is The Best Day Ever

Van Life On The Murder Scéne:

You Know What They Do To Guys Like Us In Prison

Van Three Cheers For Sweet Revenge:

Thank You for the Venom
I'm Not Okay (I Promise)
Helena
The Ghost of You
Bury Me In Black

Van The Black Parade:

Welcome to the Black Parade
Famous Last Words
I Don't Love You
House of Wolves
Cancer
Mama
Sleep
Teenagers
Blood

Andere singles:

Under Pressure(Met The Used)
Jack The Ripper
I Never Told You What I Do For A Living (soundtrack House Of Wax)


Wat vint je van My Chemical Romance?
48
5
6
3
6
Er is 68 keer gestemd.
Copyright by JS-Systems.nl - Ook een website maken? klik hier