Maak je eigen website!
 Rihanna..
Robyn Rihanna Fenty werd geboren in St. Michael, op het Caribische eiland Barbados op 18 februari 1988. Al van kinds af aan hield ze ervan te zingen, maar dat ging niet verder dan wat kleine optredens voor vrienden of familie. Op de middelbare school behaalde ze wel de eerste plaats in een schoonheidswedstrijd en een talentenjacht. Producer Evan Rogers en zijn vrouw Jackie waren op vakantie in Barbados en een gemeenschappelijke vriend stelde de man voor aan Rihanna. Rihanna's demo's werden naar verschillende platenmaatschappijen gestuurd, waaronder Def Jam recordings van Shawn ' Jay-Z' Carter, waar Rihanna uiteindelijk tekende. 'Pon De Replay', een single van haar eerste album 'Music Of The Sun', uitgebracht in het voorjaar van 2005, werd haar eerste hit, gevolgd door vele andere. Haar tweede album volgde al acht maanden later, 'A Girl Like Me'. Hierop staan onder andere 'SOS', 'unfaithful' en 'we ride'. Rihanna is populair in België en kreeg daarvoor de prijs voor best urban international. Op 2 november bracht ze een live performance van het nummer SOS op de MTV Europe Music Awards in Kopenhagen, en mocht ze naar huis gaan met de award voor Beste R&B Artiest.

Rihanna's muziek is een mengeling van dancehall en R&B, haar muzikale inspiraties zijn onder meer Britney Spears ,Beyoncé Knowles en Mariah Carey. Haar grote idool is Whitney Houston. Rihanna beperkt zich niet tot één type muziekstijl. Zo is het nummer "Unfaithful" bijvoorbeeld een ballad, terwijl "If it's love that you want" een erg vrolijk getint nummer is.

In november maakt ze met The Pussycat Dolls een tournee door een aantal landen in Europa. Ze doen op deze toer België, Engeland, Schotland, Ierland, Duitsland, Frankrijk & Oostenrijk aan. In België traden ze op in Vorst Nationaal(Brussel).

Rihanna speelt ook mee in de komedie "Bring it on: All or nothing". Deze werd in 2006 uitgebracht in de Verenigde Staten. Een beetje info: Britney Allen (Hayden Panettiere) is de teamleider van het cheerleader team op de hoog aangeschreven Pacific Vista High School. Wanneer zij te horen krijgt dat er een auditie komt om in een programma van zangeres Rihanna op te treden schrijft ze haar team in. Echter, haar vader krijgt een nieuwe baan en ze verhuizen naar L.A. waar Britney naar de multi-etnische Crenshaw High School moet gaan. Hier is het nog niet zo makkelijk haar cheerleader-carrière opnieuw op te pikken.


Copyright by JS-Systems.nl